Mutfak Sanatları Merkezi Karşıyaka’ya Geliyor
Karşıyaka Belediyesi, Ege’nin kadim mutfak kültürünün tanıtılmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak, gastronomi alanında nitelikli eleman yetiştirerek istihdam sağlamak ve yeni bir sosyal aktivite getirmek amacıyla “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi” projesini hayata geçiriyor. şehre alan. Atakent’te Gondol Cafe yanında üretim çalışmaları devam eden merkez, Karşıyaka Belediye Kent A.Ş. tarafından açılacak. ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü işbirliği ile faaliyetlerine başlayacak.
NE OLACAK?
Eğitim ve etkinlik odaklı bir tesis olarak düzenlenen Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde teknolojik ekipmanlarla donatılmış çok amaçlı ‘Aşçılık Atölyesi’ olacak. Öğrenciler ve kursiyerler burada çeşitli gastronomi kimliklerini deneyimleyerek öğrenebilecekler. Ayrıca merkezde, deneyimli şefler eşliğinde pastacılık alanının inceliklerine dair uygulamalı derslerin görüleceği ve sunum sistemlerinin öğrenileceği ‘Tatlı ve Fırıncılık Atölyesi’ yer alacak. Akademi öğrenci ve kursiyerlerinin teorik eğitimlerini tamamlayacakları, alanlarıyla ilgili dersleri görecekleri ve aynı zamanda teknolojik açıdan da desteklenebilecekleri ‘Teorik Sınıf’ bölümü oluşturulacak. Mutfak sanatları ile ilgili çeşitli objelerin ve bilgilerin sergileneceği ‘Sergi ve Müze Alanı’ oluşturulacaktır. Ayrıca ‘Açık Etkinlik Alanı’ düzenleyerek; Çeşitli atölye çalışmaları, tadım düzenlemeleri ve talebe yönelik sosyal aktivitelerin yapılabileceği keyifli bir ortam oluşturulacaktır.
SEKTÖRE KATKI
Ocak ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki tüm eğitim programları, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri tarafından hazırlanacak. Bu kapsamda Aşçılık Mutfağı, Pastacılık Mutfağı, Barista Eğitimi, Restoran ve Kafe İşletmeciliği ve Servis Personeli Eğitimi başlıkları altında programlar düzenlenecektir.
Bu sayede bölümde nitelikli ve eğitimli kişiler yetiştirilerek istihdama katkı sağlanacaktır. Uzun süreli sertifikalı eğitimlerin yanı sıra birer günlük kısa süreli hobi kursları da verilecek. Hayatın her kesiminden insanı gastronominin incelikleriyle tanıştırmak ve mutfak kültürünü güçlendirmek amaçlanacaktır.
ÇEKİM ALANI
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi ise düzenlenecek festival ve etkinliklerle gastronomi temalı bir çekim merkezi olacak. Daha önce düzenlenen Karşıyaka Estetik Otlar Festivali ve Karşıyaka Ege Otları Festivali devam ederken, bunlara İzmir Mutfağı Mozaik Kültür Festivali gibi yeni düzenlemeler eklenecek. Öte yandan merkeze bağlı bir Youtube kanalı kurulacak ve bu kanala yönelik eğitimler bu kanalda yayınlanacak.
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin Karşıyaka’ya değer katacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kısa sürede hazırlıklarını tamamlamayı planladığımız merkez ile sektörde hem amatör katılımcılara hem de profesyonellere hizmet üreteceğiz. gastronomi alanı. Ayrıca merkezimiz Karşıyaka için yeni bir sembol ve sosyal aktivite alanı olacak. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı